Fontos döntést hozott az energiahivatal

Elfogadta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az E.on engedélykérelmét, a jövő év elejétől az egyetemes ügyfélkört kiszolgáló E.on Energiaszolgáltató Kft. beolvad a versenypiaci ügyfelekkel foglalkozó E.on Energiakereskedelmi Kft.-be - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 4. szerda, 11:56
Fotó: Reuters

A tájékoztatás szerint a kereskedelmi tevékenységek összevonásával 2018. január 1-jétől a vállalat a korábbinál egységesebben kezeli majd a különböző ügyféligények kiszolgálását. A beolvadás miatti egyszerűbb belső működés eredményeképpen több figyelmet fordíthatnak az új energetikai megoldásokra, a szolgáltatások fejlesztésére és a versenyképesség növelésére is.

Az egyesülés miatt az egyetemes és a versenypiaci ügyfeleknek nem lesz teendőjük. Az energiaszolgáltató a következő számlával együtt küldött hírlevélben ad bővebb tájékoztatást ügyfeleinek az egyesülés részleteiről - közölték.

Az E.on közleményében kiemelte, a változás csak azoktól az ügyfelektől igényel figyelmet, akik egyéni átutalással vagy inkasszóval egyenlítik ki számláikat, mert jövő január 1-től az utalásokat a társaság új bankszámlaszámára várják majd. Az inkasszós fizetés részleteiről szóló tájékoztatások kiküldése az érintett ügyfeleknek hamarosan megkezdődik - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK