Fontos döntést hoztak az úthálózattal kapcsolatban

Közelebb kerülünk ahhoz a célhoz, hogy a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos autókkal is átjárhatóvá váljon. Hamarosan 13 új villámtöltő érkezik az OMV-kutakhoz.
Németh Géza, 2017. szeptember 23. szombat, 16:56
Fotó: Napi.hu

A Verbund AG és az OMV Hungária Ásványolaj Kft. uniós támogatással 13 OMV kútnál épít ki villámtöltőket - derül ki a Magyar Közlönyből.

A nemzeti fejlesztési miniszter fog gondoskodni a tagállami hozzájáruló nyilatkozat kiállításáról, mivel a beruházás így kerülhet be az  Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz programjába. (Teljesen ostobának nézik a magyar autósokat)

A 13 töltőállomás beruházási költsége nettó 2 milliárd 226 millió forint. Ebből az uniós támogatás 445 millió, míg a saját erő 1 milliárd 781 millió forint.

Az indoklás szerint a projekt célja, hogy a Verbund AG vezette konzorcium egy 118 töltőállomásból álló elektromos villámtöltő-hálózatot alakítson ki a transzeurópai korridorok közép-kelet-európai autópálya-szakaszai mentén elhelyezkedő, az OMV-csoporthoz tartozó töltőállomási gerinchálózaton. Így a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos autókkal is átjárhatóvá válik.

A 13 magyarországi töltőállomással kapcsolatban az OMV Hungária Kft. feladata a a projekt helyszíneinek biztosítása, az engedélyeztetés és a prokejtmanagement biztosítása. A magyarországi beruházásokat a Verbund AG végzi

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.09.24 08:24

"A magyarországi beruházásokat a Verbund AG végzi"
aki ha jót akarnak akkor tiborc-mészáros duót is bevonják ha nem szeretnék hogy a "sorosterv" része legyen ez is :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kot Nyeles, 2017.09.24 01:47

Megtanulhatná már végre mindenki a napi.hu-nál, hogy nem Közép-Kelet-Európában, hanem Kelet-Közép-Európában élünk, azaz Közép-Európa keleti részén. A jelző ugyanis mindig megelőzi e jelzettet a magyar nyelvben, tehát nem autó piros, hanem piros autó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html