Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mészáros Lőrinc birodalmához tartozó négy vidéki újságnál az eddigi tartalmi vezetőket elbocsátják, és ez a sorsa a központi lapigazgatónak is - olvasható a portálon.

Az Orbán Viktorral készült karácsonyi interjú meghekkelésének botránya a Fejér Megyei Hírlapnál robbant ki, de a PLT-hez tartozik a Zala Megyei Hírlap, a Vas Népe és a Dunaújvárosi Hírlap is, ezek lapigazgató-főszerkesztőinek (a Fejér Megyei Hírlapnál vezető-főszerkesztő irányít) intenek búcsút. Úgy tudják, a leváltást közös megegyezéssel oldják meg.

A 24.hu szerint a központi befolyás ezután erősödni fog ezeknél a megyei lapoknál. Ezt látszik erősíteni, hogy az egyik megyei laphoz a központból, vagyis a Mediaworkstől is érkezik vezető.

Később megszólalt a Mediaworks is

A Mediaworks struktúrájához igazodva a Pannon Lapok Társasága (PLT) megyei lapjainál is önálló főszerkesztői munkakört vezetnek be - idézi a PLT pénteki közleményét az MTI.

A Mediaworks Zrt. és a PLT Kiadói Kft. integrációs folyamata részeként a PLT napilapok vezetési struktúrájában péntektől a lapigazgató-főszerkesztői munkakör megszűnik.

A tájékoztatás szerint a Fejér Megyei Hírlap élére Pósa Árpád főszerkesztő került; a veszprémi Napló főszerkesztője változatlanul Néző László; a Vas Népe főszerkesztője Lőrincz-Farkas Eszter; a Zalai Hírlap élén változatlanul Horváth Attila főszerkesztő áll; a Dunaújvárosi Hírlap élén Várkonyi Zsolt főszerkesztő áll, lapigazgatói munkakör nélkül.

A hírportálok főszerkesztői teendőit változatlanul Barankovics Ildikó online főszerkesztő látja el - tették hozzá.