Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalkozások egy jelentős része az uniós támogatások megjelenésétől tette függővé az elmúlt években a beruházásokra vonatkozó döntéseit. Több népszerű EU-s pályázat kiírása éppen az elmúlt hónapokban jelent meg, ezért az nhp kivezetésének 3 hónappal történő meghosszabbítása segítséget nyújtott a cégek számára.

A hitelprogram záró szakasza azonban már nem befolyásolta döntően a beruházások mértékét, mivel a vállalkozások a tervezett beruházásaik többségét az elmúlt két évben megvalósították. A program végének közeledtével nem tapasztalható kiugró növekedés a hiteligényben, de természetesen a kedvező konstrukció még mindig vonzó a hosszú távú finanszírozást kereső cégek számára - véli Hodina Péter, a K&H vállalati értékesítési igazgatóság vezetője.

Az nhp első és második szakaszához hasonlóan a K&H a harmadik szakaszban is aktív szerepet vállalt a vállalkozások finanszírozásában. Jelenleg a banknál elérhető közel 60 milliárd forintos keretösszeg mintegy 75-85 százaléka van kihasználva, pillértől függően, tehát mindkét pillér alatt van még lehetőség új cégek finanszírozására.

Eddig az nhp több mint három és fél éve alatt a K&H mintegy 360 milliárd forint összegben összesen 6254 támogatott hitelszerződést kötött ügyfeleivel. A program kifutását követően is a vállalati hitelállomány növelése a cél, amelyet saját forrású és egyéb refinanszírozott termékekkel tudunk megvalósítani - mondta Hodina.