Fontos hír érkezett a Balatonról

Nem emelkednek 2018-ban a balatoni komp árai, továbbá Tihanyból január elsejétől a jelenlegi téli menetrendhez képest 15 perccel előbb indulnak a kompok, igazodva a helyi igényekhez - jelentette be a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt.
Domokos László, 2017. december 18. hétfő, 19:25
Fotó: Napi.hu

A tóparti önkormányzatok tulajdonában lévő Bahart közgyűlése 2017. december 15-én elfogadta a cég 2018-as évi üzleti tervét, amellyel véglegessé vált, hogy jövőre változatlan díjon biztosítja a társaság a komp-szolgáltatásait - áll a közleményben.

A hajózási társaság idén felmérést végzett az utasai körében. Ennek hatására módosítja január elsejétől a téli menetrendjét úgy, hogy az a régióban élőknek, a munkába igyekvőknek, illetve a kompot télen is napi szinten igénybe vevőknek jobban megfeleljen.

A téli menetrend szerint jelenleg Szántód felől 7 és 17 óra között, Tihany felől 7:30-tól 17:30-ig közlekedik a komp, óránként indulva.

Január elsejétől Szántód felől nem változik a menetrend, Tihany felől viszont a megszokottól 15 perccel korábbi indulásokkal, 7:15-től 17:15-ig jár a komp óránként. A menetidő 8 perc.

Január elsején ünnepi menetrend szerint közlekednek a járatok; az első komp Szántód felől 10 órakor, Tihany felől 10:15-kor indul - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK