Fontos hír érkezett a hármas metróról

Várhatóan az év végén jelenik meg az M3-as vonal középső és déli szakaszának felújítására vonatkozó két közbeszerzési kiírás – írta a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) közlése alapján. E szakaszokon akkor indulna a munka, amikor végeznek az északi szakasszal, azaz 2018 végén.
Domokos László, 2017. november 27. hétfő, 08:59
Fotó: Napi.hu

A BKV már kétszer is megpályáztatta a teljes vonalat, de a beérkezett ajánlatokat irreálisan magasnak tartotta. A társaságtól kapott válasz szerint a 2017 végére várt új kiírás esetében elsősorban a közbeszerzés eljárásrendje módosulna úgy, hogy megalapozott ajánlatok érkezhessenek, de az elvárt műszaki tartalom nem csökken - írta a napilap.

A rekonstrukció egyes kritikusai szerint az M3-as vonalának felújítása nem más, mint egy nagytakarítás. Ezzel szemben a BKV állítja: a rekonstrukcióval további harminc évre biztosítják a metró biztonságos és gazdaságos működését, ennek részeként új berendezéseket és elemeket is beépítenek a hatósági előírások és biztonsági megfontolások alapján. Megújul például a teljes áramellátó rendszer, a fékezési energia visszatáplálásával gazdaságosabb lesz a metró üzemeltetése és kisebb lesz az utasforgalmi terek zaj- és környezetterhelése.

Tíz állomáson felvonóval oldják meg az akadálymentesítést. A padlóburkolatot ott cserélik, ahol arra szükség lesz, az oldalfali és mennyezeti elemeket viszont teljeskörűen.

A vonalon lévő számos képzőművészeti alkotás megőrzésének módjára szakértőkkel keresik a választ. A képek többsége restaurálás után az eredeti helyén marad, az erősen sérültekről és hiányosakról reprodukció készül - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.11.27 10:36

"a beérkezett ajánlatokat irreálisan magasnak tartotta."
Majd jön a lőrinc egy mégdrágábbal, azt viszont elfogadják. :DD
Csak most képzik át metrószakasz felújítónak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html