Fontos hírt kaptak a K&H ügyfelei!

A K&H Bank június 15-ig számol el devizahiteles ügyfeleivel.
MTI-Eco, 2015. április 30. csütörtök, 15:07
Fotó: Napi.hu

A K&H Bank a devizaalapú hitelek esetében június 15-ig köteles elszámolni ügyfeleivel, és addig kell kipostáznia számukra az elszámolásról és forintosításról szóló levelet, mivel a magyar állammal szemben indított polgári peres eljárása felülvizsgálati eljárással fejeződött be - közölte a hitelintézet az MTI-vel.

A bank közleményében hangsúlyozta: a peres eljárás felülvizsgálattal történt lezárulta csak és kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem.

A K&H március második felében kezdte kiküldeni az elszámolásokat, elsőként a lízinges ügyfeleknek. A bank mintegy 200 ezer küldeményt fog postára adni.

A tájékoztató leveleket a jogszabály szerint április 30-ig postára kell adniuk a pénzügyi intézményeknek. Ha a szerződésekkel kapcsolatos polgári perek március 1. után fejeződnek be, az elszámolás megküldésének határideje a per befejezését követő 60. nap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.04.30 20:46

A felelősen döntő forint hiteleseknél ellenőriztetni kell, hogy a bankok betartották-e maradéktalanul, korrektül és időben az MNB hatalmas mértékű alapkamat csökkentéseihez kapcsolódó törlesztő részlet korrekciókat.

Erre is kell időt és energiát fordítani.
...mert azért a felelősen döntők többen voltak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html