Fontos intézkedéseket tett közzé az OTP - sok ügyfél érintett

Az OTP Bank folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását és mindent megtesz a kockázatok csökkentése, a járvány tovább terjedésének megfékezése érdekében. A bank kedvezményekkel és fejlesztésekkel is segíti, hogy az ügyfelek otthonról még könnyebben tudják intézni mindennapi pénzügyeiket - adta hírül az OTP.
Domokos László, 2020. április 5. vasárnap, 13:34
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

Az utóbbi hetek tapasztalatai alapján nagymértékben megnőtt az online fizetési megoldások használata. Az OTP Bank több szolgáltatás esetében módosított az igénybevétel feltételein, hogy ilyen formában is tovább ösztönözze ügyfeleit a digitális csatornák használatára.

Saját eszközeinkkel megteszünk mindent annak érdekében, hogy ügyfeleink és kollégáink egészségét is megóvjuk. Most olyan kedvezményeket tettünk elérhetővé, amelyek megkönnyítik a korszerű, digitális szolgáltatások használatát. Ezek segítségével otthonról, a nap 24 órájában intézhetők a pénzügyek, anélkül, hogy ki kellene mozdulnunk a lakásunkból - mondta Takács Domokos, az OTP Bank igazgatója.

A bank intézkedései:

  • Jövedelemkiesés esetén is kedvezményes számlavezetés: azoknak az OTP-s lakossági ügyfeleknek, akiknek a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben nem érkezik jövedelem a számlájukra és ezzel elvesztenék az ezért járó számlás és kártyás kedvezményeket (példáu. kedvezményes számlavezetési díj), a pénzintézet automatikusan biztosítja a kedvezőbb díjszabást, ha januárban és/vagy februárban teljesültek a kedvezményes számlavezetés feltételei.
  • Online utalásokkal kapcsolatos kedvezmények:

· június végéig elengedi a moduláris felépítésű Bázis és Smart számlacsomaggal rendelkező ügyfelei számára az online utalási számlacsomag elemek havidíját, így 100 ezer/250 ezer forint összegű díjmentes, elektronikus utalást biztosít számukra;

· az egyéb, lakossági forint számlacsomagokkal rendelkező ügyfelek számára 100 ezer forint összeghatárig biztosít díjmentes elektronikus utalást 3 hónapon keresztül, ha a kedvezményt április 6. és 20. között igényli az ügyfél az internetbankban.

  • Mobilfizetéssel kapcsolatos kedvezmények: az OTP Bank a Simple alkalmazásán keresztül díjmentesen biztosítja a Simple prepaid kártyák segítségével az érintéses mobilfizetés lehetőségét azoknak, akiknek a saját bankjuk esetleg nem biztosít mobilfizetési lehetőséget.
  • Betéti kártyás fizetéssel kapcsolatos limitek díjmentes módosítása az internetbankban és a mobilalkalmazásban: azon ügyfeleknek, akik csak most ismerkednek az online vásárlással, kényelmes megoldást kínál a bank a betéti kártyás vásárlási limitek azonnali módosítására.
  • A Szép-kártyák felhasználási lehetőségei az elmúlt hetekben beszűkültek, ezért a két év után is a számlán lévő állományokra felszámítható havi 3 százalékos díjat most elengedik.

A kedvezményeket egyelőre három hónapra hirdeti meg az OTP Bank, majd a hazai járványügyi helyzet, valamint az ügyfélreakciók begyűjtését követően döntenek az időszak felülvizsgálatáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK