Fontos iratokat darálhattak be a Miniszterelnöki Hivatalban

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szervezeti egységéhez tartozó Nemzetpolitikai Államtitkárság tudomására jutott, hogy a volt Miniszterelnöki Hivatal Báthory utcai épületében – aminek egy része szervezetileg ehhez az Államtitkársághoz tartozik - nagy mennyiségű – 15 darab kukászsáknyi – irat ledarálásra került - közölte a szaktárca.
NAPI, 2010. június 18. péntek, 16:34
Fotó:

Ezeket az egyrészt eredeti iratokat teljesen szakszerűtlenül, a közigazgatási iratkezelés alapszabályait megszegve semmisítették meg, továbbá nem volt bizonyítható, hogy azok ledarálhatóak lettek volna - áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleményében.

Az iratok különböző szakpolitikai területeket érintenek (pénzügyi elszámolások, bérszámfejtés, szerződések, éves beszámolók, kisebbségi önkormányzatok 2009-es éves beszámolói).

Az iratmaradványokból a közlemény szerint kitűnt, hogy nemcsak a Nemzeti és etnikai kisebbségek főosztályán zajlott iratmegsemmisítés, hanem a Költségvetési főosztályon, Személyi ügyi főosztályon és a Határon túli magyarok főosztályán.

Az iratok megsemmisítésére sem a Nemzetpolitikai Államtitkárság vezetője, sem a Egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatok Államtitkárságának vezetője nem adott utasítást, illetve erről a megsemmisítésről értesítést nem kapott - fogalmaz a sajtóközlemény.

A két államtitkárság munkatársai a helyszínre érkezve az iratokat abban az állapotban találták, ahogy arról a bejelentés beszámolt - teszik hozzá.

A helyszínre érkezve jegyzőkönyvet vetettem fel, valamint feljegyzést kértem arról, hogy milyen iratok kerültek megsemmisítésre - áll a Latorcai Csaba helyettes államtitkár jegyezte közleményben.

"Bekérettem ezeknek az iratoknak a másolatait és az iratmaradványokat, végül utasítást adtam ki, hogy az "irattározási" folyamatot állítsák le. Ezt követően a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Biztonsági Főosztályának vezetője kérésünkre az iratmaradványok őrzéséről gondoskodott" - fogalmazott Latorcai.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Veczelin, 2010.06.18 23:15

Még csak egy hozzászóló van? Ha ez a FIDESZ-ről szólna, már az összes rájukköpött jező itt hemzsegne!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sirásó, 2010.06.18 16:44

mit kapna ezért egy hazai vállalkozó, ha megsemmisítené az iratait, könyvelését és mit fognak kapni azok akik az adófizetők pénzéből élnek főúri módon és tüntetik el az elszámoltatásukhoz szükséges iratokat?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html