Fontos ügyletet zárt le a MET csoport

Az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata, a MET csoport lezárta 50 millió euró értékű, induló biztosíték nélküli középtávú rulírozó hitelkeretét - olvasható a társaság közleményében.
K. Kiss Gergely, 2018. május 23. szerda, 11:01
Fotó: Napi.hu / K. Kiss Gergely

Az új hitelkeret futamideje három év, és külön opció révén lehetőséget biztosít a MET-nek, hogy a hitelkeret összegét akár 100 millió euróra emelje. A forrása a cég működőtőke-igényeinek, illetve általános üzleti céljainak elérését szolgálja, támogatva a MET csoport növekedési stratégiáját.

Korábban a MET 2017. december 4-én további egy évre meghosszabbította 735 milliós rulírozó hitelkeretét. A 13 hitelező által biztosított keret 555 millió euró értékű fedezettel biztosított és 180 millió euró értékű biztosíték nélküli hitelkeretből áll.

Az új hitelkeret egyértelműen jelzi a MET csoport pénzügyi forrásokhoz való folyamatos és stabil hozzáférését nemzetközi bankok széles körénél, és jól mutatja a hitelezési kedv élénkülését a földgáz-kereskedelem, valamint az energiaszektor finanszírozásának területén - közölte a cég.

HOZZÁSZÓLÁSOK