Fontos változás az egyik ismert magyar kiskercégnél

Szétválik a Reál Hungária Élelmiszerkereskedelmi és Szolgáltató Kft., a cél, hogy önálló társaságba kerüljenek az ingatlanvagyon, illetve a védjegyek és a domainnevek - írja a Világgazdaság hétfői számában.
MTI, 2016. október 10. hétfő, 07:59
Fotó: Napi.hu

A lap írása szerint a 400 milliárd forintot közelítő bruttó árbevétellel az ötödik legnagyobb kiskereskedelmi láncként jegyzett Reál-birodalom így két új céggel gyarapszik, létrejön a Reál Védjegyhasznosító Kft., illetve a Reál Vagyonkezelő Kft.

A védjegycég 3 millió forint, míg a vagyonkezelő 779 millió forint saját tőkével alakul meg, ebbe a cégbe apportálnak a tervek szerint a csaknem kétmilliárd forint értéken nyilvántartott ingatlanvagyont, a vagyonkezelő a szétváló társaság vagyonának kevesebb mint a felét, a kötelezettségekből viszont több mint 70 százalékot, 1,5 milliárd forintot visz tovább - írja a Világgazdaság.

A szétválás után fennmaradó társaság, a Reál Hungária saját tőkéje 2,7 milliárd forintról csaknem 1 milliárddal csökken, a kötelezettségei pedig 1,2 milliárddal apadnak - írja a gazdasági napilap.

Kujbus Tibor, a Reál Hungária ügyvezetője, aki az újonnan alakuló két társaságot is vezeti majd, a lapnak elmondta: a cégalakítás egyéb változásokkal nem jár.

HOZZÁSZÓLÁSOK