Fontos változás az ismert magyar cégnél

A Fornetti-csoport ügyvezető igazgatóját, Sebastian Goodingot, azonnali hatállyal az anyacég, az Aryzta-csoport közép-kelet-európai ügyvezető igazgatójának nevezték ki, mellyel felelősségi köre a régióban 5 országra és 8 pékipari vállalatra terjed ki, mintegy 3 ezer alkalmazottal.
Napi.hu, 2016. június 6. hétfő, 10:43
Fotó: Napi.hu

Az Aryzta átszervezi az értékesítési és üzemeltetési csapatok regionális struktúráját. A globális élelmiszeripari csoport ennek értelmében egyetlen vezérigazgató alá vonja össze a régióban a vállalat lengyel és cseh, valamint a Fornetti-csoport összes - magyar, román és bolgár - leányvállalatait is - adta hírül a társaság. A magyar vállalat több mint 10 százalékos növekedést ért el az elmúlt 10 hónapban.

Az új vezérigazgató a Fornetti menedzsmentjének tagjai közül Balthas Kleint közép-kelet-európai projekt igazgatónak és Bánhidi Attilát közép-kelet-európai kereskedelmi igazgatónak nevezte ki.

A magyar gyökerű Fornetti-csoport sikeresen zárta az első 600 millió forintos fejlesztési programját, a hetekben pedig útjára indította első szállítmányát Németországba.

Az 1997-ben alapított Fornetti Kelet-Európa legnagyobb fagyasztott pékáru gyártója, amely közvetlenül több mint 970 főt foglalkoztat Magyarországon (Kecskeméten és Kiskunfélegyházán), és külföldön is mintegy 500 alkalmazottja van (Romániában Temesváron, míg Bulgáriában Ihtimanban). A vállalat 2015 augusztusa óta Európa vezető péktermékeket gyártó vállalatcsoportja, az Aryzta AG csoport tagjaként működik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.06.06 11:39

Az a "magyar gyökeret" már kihúzták...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html