Fontos változás jön az utazási költségtérítésnél

Július elsejétől csak akkor lehet elszámolni az utazási költségtérítéshez szükséges számlákat, ha azon szerepel a munkáltató adószáma, vagy a csoportazonosító száma (csasz), így akik a BKK jegyautomatáiból szoktak számlát kérni, azoknak most érdemes lehet új QR-kódot igényelniük - írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Szász Péter, 2020. június 26. péntek, 13:28
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Az általános forgalmi adóról szóló törvény szerint 2020. július 1-jétől, szerdától változnak a számla kötelező tartalmi elemeire vonatkozó előírások. A belföldi adóalany felé kiállított számlákon értékhatár nélkül kötelező feltüntetni a vevő adószámát, vagy ha a vevő csoportos adóalany, akkor a csoportazonosító számát (csasz).

A közlekedési cég felhívja azon ügyfeleik figyelmét, akik csoportazonosító számmal rendelkező munkáltatónál dolgoznak, hogy július elsejétől a jegy-, vagy bérletvásárlásról készített számlán szerepelnie kell a csoportazonosító számnak. Ha regisztrációkor ehelyett a munkáltató a saját adószámát adta meg, akkor a számla elszámolhatósága érdekében meg kell változtatni a regisztrált adatokat.

Azoknak a munkavállalóknak, akik bérleteiket rendszeresen a BKK jegyautomatáiból vásárolják, és számlát is szoktak igényelni most vizsgálják meg, hogy szükséges-e új QR-kódot kérniük. (Ezt itt lehet igényelni)

Az adatok megadását követően a felhasználó egy e-mailt kap, amelyben a BKK-automatáknál történő vásárlás során használandó QR-kódját és annak használatához szükséges információkat találja.

HOZZÁSZÓLÁSOK