Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2013 novemberében egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatáselemek nyújtására kiírt pályázat lezárásaként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az egész ország területére kiterjedően az Invitel Zrt.-t bízta meg az országos belföldi tudakozó szolgáltatás nyújtásával - közölte a hatóság. A döntésben a "szolgáltató által biztosított magasabb fokú minőségi paraméterek, valamint a vállalt és kedvezőbbnek ítélt díjazás játszottak meghatározó szerepet".

"Büszkék vagyunk arra, hogy a szabályozó hatóság az Invitelt választotta az országos belföldi tudakozó szolgáltatás megvalósításához" - mondta el az NMHH döntése kapcsán David McGowan, az Invitel vezérigazgatója. "Az Invitel felkészült arra, hogy Magyarország teljes területéről fogadja, és kiemelkedő színvonalon szolgálja ki a beérkező hívásokat, információ igényeket" - tette hozzá.

Az Európai Uniós egységesítési törekvéseknek megfelelően az NMHH korábbi rendeletében határozott az új telefonos tudakozó számok bevezetéséről. A kiemelten fontos, ezért az egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatáselemek részét képező országos belföldi tudakozó szolgáltatás számára a Hatóság a 11800-ás telefonszámot jelölte ki, amely 2014 nyarától áll valamennyi vezetékes- és mobiltelefon előfizető rendelkezésére.

Korábban a Magyar Telekom működtette a belföldi tudakozót a 198-as, míg a különleges tudakozót a 197-es telefonszámon.