Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jókora növekedéssel kezdte az évet a kisteherautó-piac: a Datahouse legfrissebb - első negyedéves adatai szerint - összesen 2236 darab új járműt adtak el a kereskedők, ami 26 százalékos növekedést jelent.

A márkák rangsorát a Ford vezeti 32 százalékos piaci részesedéssel, a második a Volkswagen, majd a Renault következik, utóbbi két márka a piac 12 és 9 százalékát fedi le.A kishaszongépjárműveken belül az kisteherautók szegmensében a Ford Transit áll az élen 593 darabos eladással, a második helyen áll a Volkswagen Transporter 372 darabbal, majd a Fiat Ducato jön 346 darabos eladással.

A Ford nem csak a magyar piacon, hanem nemzetközi szinten is az egyik legkeresettebb márka a haszongépjárműveknél. 2018-ban a Ford immár zsinórban negyedszer lett Európa első számú haszongépjármű-márkája, Magyarországon pedig 2010 óta őrzi piaci elsőségét a kishaszongépjármű szegmensben. A márka tavaly húsz európai országban összesen 380 900 darab haszongépjárművet adott el, s ezzel több, mint 8 százalékkal túlszárnyalva 2017-es eredményét.

Jönnek az elektromos furgonok

A Ford most bejelentette, hogy a piacvezető Transitból készül az elektromos verzió, amely várhatóan 2021-ben kerül piacra. Az elektromos Transit többféle felépítménnyel érkezik majd és a cég pontos hatótávolságot nem ígér egyelőre, pusztán annyit, hogy "jól használható" lesz a furgon.

Az autógyártó közölte azt is, hogy a Transit kistestvére, az egytonnás áruszállító Transit Customból pedig már az idei év második felében jön a plug-in hibrid verzió, tehát áramkútról is tölthető, ha pedig lemerül az akkumulátor, akkor a hagyományos motorral megy tovább.