Fordulat a cascónál - ez Önt is érintheti

Az első fél évben a személyautók átlagos casco-díja 77,6 ezer forint volt, mindössze 2,1 százalékkal több a 2016 hasonló időszakában mért 76 ezer forintnál - adta hírül a Netrisk.hu.
Szepesi Anita, 2017. július 29. szombat, 08:04
Fotó: Napi.hu

Gyakorlatilag megállt a korábbi időszakok erőteljes díjemelkedési tendenciája, egy évvel ezelőtt a növekedés mértéke még meghaladta a 12 százalékot.

Az első félév során is azok az autósok válthattak legkedvezőbb díj mellett cascót, akik az évfordulón cserélték le szerződésüket: esetükben az átlagdíj 55,6 ezer forint volt, csaknem 40 százalékkal kedvezőbb, mint az új autót vásárlók 91,7 ezer forintos átlagos éves díja.

Igazolódni látszik a biztosítóknak az a stratégiája, hogy egyre kedvezőbb díjú termékekkel igyekeznek a korosabb járműveket is fedezetben tartani. A casco-szerződések több mint 37 százalékát 8 évesnél idősebb autókra kötötték, ez azért is fontos, mert a hazai gépjárműpark átlagéletkora mára elérte a 14 évet.

A múlt évhez képest 42-ről 51 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik a 10 százalékos, vagy minimum 50 ezer forintos önrészt választották - mondta Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

Kedvező változás az is, hogy míg két évvel ezelőtt csupán a megkötött casco-szerződések ötödéhez kötöttek valamilyen kiegészítő biztosítást, 2017 első felében ez az arány már elérte a 30 százalékot.

A cascót kötő ügyfelek 13 százaléka bővítette fedezetét üvegkár-önrész biztosítással, 9 százalékuk autósegély-biztosítást, további 4 százalékuk valamilyen élet- vagy balesetbiztosítást kötött - derül ki a Netrisk.hu adataiból.

HOZZÁSZÓLÁSOK