Forinterősödés két lépésben - 256,50-ig eshet az euró

Még a csalódást keltő hazai makroadatok előtt erősödött a forint a bankközi devizapiacon kedden, ám ez csak a kezdet volt. Az üzletkötő opciós játékról beszél.
Ádám Viktor, 2006. november 14. kedd, 16:25
Fotó:

Fejnehéz a kelet-európai négyes, nincs ami megállítsa a régió devizáinak erősödését - kommentálta a kedd délelőtti piaci helyzetet az ING Bank üzletkötője. Kolba Miklós hozzátette: nincs fundamentális oka a forint izmosodásának, ugyanis bár a vártnál rosszabb inflációs adat elvileg kamatemelést vetíthet előre, azt már beárazták a piacok.

A hazai fizetőeszköz már a vártnál gyengébb hazai makroadatok előtt erősödött, az inflációs mutató és a GDP-számok 9 órai közzététele meg sem rezdítette a jegyzést.

Délelőtt az euró kurzusa átvitte a 258,80 forintos technikai szintet, kora délután pedig újabb lendülettel a még fontosabbnak tartott 258,50-es határt. Négy óra tájban ennél is lejjebb, alig valamivel 258 felett legyezett az árfolyam, a dollár 201,10, a svájci frank 161,75 körül járt. "Senkit nem érdekelnek a makroadatok, az opciós szintek körüli próbálkozás mozgatja a piacot. Ilyen szint volt a 258,50-es, és ilyen a 257,60, valamint 257,10-es" - fogalmazott az ING tradere. Kolba elmondta: ha a közeljövőben ez utóbbi alá kerül a kurzus, 256,50-ig várhatóan meg sem áll. Ellenkező irányba nem számít szignifikáns elmozdulásra a szakember, azaz vélhetően nem lesz jelentős forintgyengülés.

HOZZÁSZÓLÁSOK