A UPC Magyarország Kft. (UPC) a szombaton bejelentette, hogy megállapodást írt alá az Invitel Holding S/A leányvállalatával, a Magyar Telecom B.V.-vel az ország negyedik legnagyobb kábelszolgáltatója, a Fibernet Kommunikációs Zrt. (Fibernet) kábeltelevíziós hálózatai egyharmadának a megvásárlásáról.

A Magyar Telecom B.V. továbbá megállapodást írt alá a Fibernet egyedüli tulajdonosa, a Fibernet Tanácsadó Kft. teljes törzstőkéjének megvételéről.

Mindkét tranzakció egyidejű lezárásához - mely várhatóan 2011 első negyedévében történik majd meg - bizonyos feltételek teljesülése, többek között hatósági jóváhagyás is szükséges - közölte a UPC.
 
A Fibernet a negyedik legnagyobb kábelkommunikációs szolgáltató Magyarországon, amely több mint 150 ezer háztartás számára nyújt kábeltelevíziós, szélessávú internet és telefonszolgáltatásokat. A vállalat tulajdonában lévő eszközök egyharmadának megvásárlásával - mely tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának függvénye -, a UPC olyan kábelhálózatokhoz jut hozzá, amelyek mintegy 166 ezer további háztartást érnek el és jelenleg mintegy 80 ezer kábeltelevíziós, szélessávú internet és telefon előfizetést szolgálnak ki. A tranzakció révén a UPC által ellátott települések száma lényegesen növekszik, kiterjedve Budapest néhány további kerületére valamint csaknem 50, főként Pest és Fejér megyében található településre, köztük olyan városokra is, mint Gödöllő, Szentendre, Százhalombatta, Velence és Csongrád.
 
Betzalel Kenigsztein, a UPC vezérigazgatója szerint a felvásárlás jól kiegészíti a cég meglévő szolgáltatási területeit, országos működéséhez még kedvezőbb méretnagyságot és jelentős további növekedési lehetőséget biztosít.