Forradalmasítja áruházait a magyar Tesco

Az idei év hátralevő hónapjaiban és 2017-ben is technológiai fejlesztések várhatóak a Tescónál. Az áruházlánc országszerte több önkiszolgáló kasszát fog beüzemelni és további üzletekben is bevezetik az úgynevezett Scan&Shop technológiát - derül ki a Pénzcentrum.hu tudósításából.
Napi.hu, 2016. szeptember 28. szerda, 16:35
Fotó: Napi.hu

Több, mint 500 önkiszolgáló kassza működik a Tesco áruházaiban Magyarországon, a bevezetést azonban sok vita előzte meg vállalaton belül, 5 évvel ezelőtt, leginkább a felmerülő veszteség volt a nagy kérdés. Ezek a félelmek ugyanakkor nem igazolódtak be - idézi a portál Nusserné Molnár Juditot, a Tesco szakértőjét, aki az Internet Hungary 2016 konferencián beszélt.

Az áruházakban országszerte hónapról-hónapra vezetnek be ilyen kasszákat: már minden harmadik vásárló ezeket választja fizetésnél. Azt azonban az áruházláncnál is felismerték, hogy mindig lesznek olyanok, akik a hagyományos pénztárakat használják majd.

Kézi szkenner jön több boltban is

Az áruházlánc tavaly ősszel indította el Scan&Shop elnevezésű technológiáját Budaörsön: a vásárlók a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket. Az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját. A fizetés a kijelölt kasszáknál történik: ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

Hamarosan más áruházakban (Győr, Budapest Fogarasi út, Szeged, Debrecen) is találkozhatnak majd ezzel a megoldással a vevők, és a szolgáltatás nem csak a klubkártyával rendelkezők számára lesz elérhető. Az új technológiai megoldás ugyanakkor azzal is jár, hogy 4-6 munkavállalóval többet kell foglalkoztatniuk azokban az áruházakban, ahol működik. Az ő feladatuk, hogy megmutassák az eszköz használatát a vevőknek, a bolt több fontos pontján is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.09.28 19:36

@tarTosPista:

"Az új technológiai megoldás ugyanakkor azzal is jár, hogy 4-6 munkavállalóval többet kell foglalkoztatniuk azokban az áruházakban, ahol működik."

Többet kell foglalkoztatniuk - visszatérítést is kaphatnak - állampolgári javaslat alapján?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.09.28 17:23

Állampolgári javaslat: Mivel a TESCO dolgoztatja a vásárlókat, és annyival kevesebb dolgozót vesz fel, ezért minden ilyen készülék után fizesse meg az egy dolgozóra jutó közterheket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html