Az áram- és gázszolgáltatók közül az elkövetkező időkben a legforróbb helyzet a Tigáznál alakulhat ki - értékelik a lap szerint az állami közszolgáltató megalapítását célzó kormányzati tervek kapcsán a cég helyzetét egyes szakemberek. Az évek óta rendre több tízmilliárdos veszteségeket felhalmozó gáztársaság bizonyos vélekedések szerint közel áll ahhoz, hogy veszteségei miatt magától is kénytelen legyen felhagyni a lakossági szolgáltatással. Cégirataiban öt, igaz, lezárt végrehajtási eljárás is megjelenik.

Az új kormányzati közszolgáltató első körben átveszi a közműcégek lakossági szolgáltatási ágazatát, az értékes hálózat viszont marad a cégeknél. Ez a felállás a Tigáz esetében lehet a leginkább kézenfekvő. Különös tekintettel arra, hogy a korábbi üzleti mozgások folytán a Tigáz területén már ma is ellát lakossági ügyfeleket a nemrég állami tulajdonba került Főgáz Zrt..

A cég nem reagált a lap megkeresésére, hozzá közeli forrásoktól viszont úgy tudják, a tulajdonos olasz ENI világméretű stratégiája okán inkább válna meg a hálózattól, mint az "ügyfeleket" jelentő szolgáltatótól. Emiatt drákói költségcsökkentésekről döntöttek, a létszám mérséklődött, és a hálózatra sem költenek többet a legszükségesebbnél - olvasható a lapban.