Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Foxpostnál a forgalom március első felében kiemelkedően magas volt, azonban a magánszemélyek közötti csomagküldés a harmadik héttől alábbhagyott. A gyengébb március ettől függetlenül 2019 hasonló időszakával összevetve 24 százalékos növekedést hozott - mondta Bengyel Ádám.

A magánszemélyek közötti árucsere visszaesésével egyidőben megugrott azonban a webshopos küldemények száma, a forgalmuk pedig áprilisban sem hagyott alább, aminek főként az az oka, hogy sok átadópont bezárt vagy korlátozta nyitvatartását. A csomagautomaták "szerencséje" hogy környékükön szinte mindenhol van élelmiszerbolt, ami garantálja, hogy a korlátozások nem érinti őket. Ha azonban ez mégis bekövetkezne, arra is van forgatókönyvük.

Bengyel Ádám szerint a cég megbirkózik a webáruházi forgalom növekedésével, az év végéig pedig közel 90 új automatát telepítenek majd az országban.

A vírushelyzetre való tekintettel, az átvételi időt (amíg ki lehet venni a csomagot az automatából) 3 napról 7 napra emelték és folyamatosan tisztítják az automatákat, valamint az autók rakterét. A cégnél aki teheti otthonról dolgozik, a munkát pedig úgy tervezik, hogy a futároknak és a raktárosoknak ne kelljen egymással találkozniuk.

A Piac és Profit már márciusban arról írt, hogy a vírus által jelenleg leginkább sújtott országokban pár nap alatt többszörösére nőtt az online vásárlás volumene, és felértékelődtek azok a kézbesítési módok, amelyek nem igényelnek emberi kontaktust. Bár a futárok is jellemzően mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne fertőzzenek és ne ők maguk se kapják el a vírust, a sok emberi kontaktus kockázatot hordoz magában.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint rendkívül alacsony az esélye annak, hogy valaki küldeményeken keresztül terjessze, vagy kapja el a koronavírust. A legtöbb esetben ezek felületén a vírusok csupán néhány óráig képesek tovább fertőzni, miközben a csomagok átfutási ideje alatt, ami szolgáltatási szinttől függően 1-2 munkanap.