Több mint egymilliárd ment a Fradinak a sikerért

A három BL-selejtezőkör és az Európa-liga főtáblájára való feljutás már 3,06 millió eurót ért a Ferencvárosnak.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 30. péntek, 13:52
Fotó: Getty Images

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint a magyar klub a BL-selejtező első három körében összesen 1,14 millió eurót (376 millió forint) gyűjtött, az Európa-liga-főtáblára jutásért pedig további 2,92 millió eurót (964 millió forint) kap - írja a Világgazdaság.

Az összeg még szebb lehet, ha a Fradi jól teljesít majd a kiírásban: minden győzelem 570 ezer eurót (188,2 millió forint), és minden döntetlen 190 ezer eurót (62,7 millió forint) jelent, amit az UEFA fizet ki nekik.

A MOL Fehérvár FC az előző idényben több mint 10,5 millió eurót (3,4 milliárd forint) keresett a Bajnokok Ligája és Európa-liga meccsein.

Tavaly a Ferencvárosnak - köszönhetően a többségében állami szponzorainak - 4301 millió forintos árbevétele volt, de 1,3 milliárd forintos eredménnyel zárták az évet. Vagyis a mostani sikereknek köszönhetően nagyjából kipótolták a tavalyi mínuszt. Érdekesség, hogy 2017-ben még 75 millió forintos nyereségük volt. Az idei költségvetésükben szép tételt jelenthet az a tavalyi szponzorációs szerződés, amelyet az MVM-mel kötöttek. Az állami cég 1,8 milliárd forinttal támogatja a csapatot - a 444 korábbi összegzése szerint. A fociklub tavalyi büdzséjét a béremelkedések boríthatták meg.

A Fradi a litván Skudova ellenében jutott be az El-csoportkörbe: idegenben 0-0, otthon pedig 4-2-es győzelemmel mentek tovább. A főtáblán a CSZKA Moszkva, a Ludgorec és az Espanyol ellen lépnek pályára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.08.30 15:39

Mint egy pókerjátszmában, minden csak a pénzről szól, közpénzből összevásárolnak mindenféle világcsavargót, hazai alig, aztán összeugrik a másik hasonló csapattal, aztán betegre keresik magukat a kerek rugdosásával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html