A Magyarországon kívül Svájcban, Horvátországban, Szlovákiában Dubaiban, Franciaországban, Romániában, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Királyságban jelen lévő kávéházlánc élete is felgyorsult - számolt be a riporter, író, kávéházlánc-tulajdonos a magazin rendezvényén.

Nemsokára egy új, több tízmillió forintos fejlesztésnek köszönhetően úgynevezett pick up rendszert indítanak, hogy kényelmesebbé tegyék a kávézóláncban az elviteles rendeléseket. Így a vásárló mobilról rendelheti meg és fizetheti ki a kávét, majd felveheti a kávézóban - ez azoknak kedvez, akik szeretnék elkerülni a sorban állást.

A cégalapító-tulajdonos várakozása szerint a Cafe Frei idei forgalma nem sokkal marad el a 2019-es számoktól. A Café Frei Kft. tavalyi árbevétele 2,1 milliárd forint, adózott eredménye 328,3 millió forint volt. A láncnak Magyarországon most 55 kávéháza van, Vecsésen egy hete nyílt egy új üzlet, Szlovákiában pedig a jövő héten indul egy.

A kávéházi bevételek mellett új lábakat is növeszt a cég, a Cserpessel való együttműködésüket november elején jelentettek, e szerint üveges tejeskávét dobnak piacra.