Frei Tamásnak 100 millióval tartozhat az Ulpius

A csődvédelembe menekült Ulpius kiadó jelentős összeggel tartozik sikerszerzőjének, Frei Tamásnak - írja a Blikk.
Napi.hu, 2015. április 1. szerda, 09:48
Fotó: Napi.hu

Frei Tamás nagyságrendileg 100 millió forinttal tartozik a csődvédelmet kért könyvkiadó, az Ulpius-Ház Kft. - írja a Blikk. Az anyagi gondban lévő Ul­pius szeretne megegyezni a hitelezőivel, átütemezni a tartozásait, és megmenekülni a felszámolástól. Frei Tamás a legsikeresebb Ulpius-szerző lehet, A megmentő, A bankár és a 2015 című könyvei a lap információi szerint egyaránt több mint 100 ezer példányban fogyott el, ami nagyon ritka és kiemelkedő forgalom a magyarországi könyvpiacon.

Nyílt titok kiadói körökben, hogy Frei Tamásnak van a legjobb jutalékos szerződése. Tizenöt és húsz százalék között kap egy-egy eladott példány után - mondta a Blikknek egy könyvkiadásban járatos, neve elhallgatását kérő informátor. - Ha a négyezer forintos könyvárból levonjuk az áfát, és annak az összegnek vesszük a tizenöt-húsz százalékát, akkor megkapjuk, hogy Frei nagyjából 750 forintot kap minden eladott példány után. Százezer példánynál ez 75 millió forintot jelent. Nyáron lenne esedékes a kifizetés az írónak, de kérdéses, hogy hozzájuthat-e akkor a pénzéhez.

Az Ulpius-ház március közepi csődvédelme óta Vi­czián András vette át az ügyvezetői feladatokat. A kiadó továbbra is Kepets András tulajdonában van, ő azonban március közepe óta elérhetetlen - a Blikk úgy tudja, több tízmilliós magántartozást is felhalmozott, s emiatt magánnyomozók és behajtók is keresik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bissone, 2015.04.01 10:41

Pont ez az összeg hiányzik a csávónak, hogy újabb bérgyilkost keressen.
Köszönheti annak aki javasolta neki ezt az u-kiadót.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html