BUX
39138

Friss tőkéhez jutott a bővülést váró Uniqa

A 2003-as 700 millió forintos adózás előtti eredmény után várhatóan 2,5 milliárd forintos profittal zárja a tavalyi esztendőt az Uniqa-csoport magyarországi biztosítója - jelentette be Ottmar Michl, a leánybiztosító vezérigazgatója.

Nagy László Nándor, 2005. január 28. péntek, 13:32

Konstantin Klien, az osztrák biztosítási konszern vezetője a magyarországi biztosító 2005-ös terveivel kapcsolatban elmondta: továbbra is piac feletti növekedést várnak el a magyar cégtől. Ennek elsősorban díjbevétel oldalon kell megvalósulnia, az eredményoldalon évre évre történő duplázás ugyanis nehezebbnek tűnik. Ugyanez igaz az egész konszernre is, amely a 2003-ban regisztrált 68,3 millió eurós üzleti eredményét tavaly megduplázta.

Az Uniqa sajtótájékoztatóján elhangzott továbbá, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és az Uniqa-konszern 70 millió euró értékű együttműködési keretmegállapodást kötött. Ennek értelmében a pénzintézet 11,2 millió euróért 15 százalékos részesedést szerez az Uniqa Biztosító Rt.-ben. Klien hozzátette: a szóban forgó 70 millió euróból a magyarországi mellett az Uniqa cseh, lengyel és horvát leánybiztosítóját is feltőkésítik, a fennmaradó összeget pedig a konszern további kelet-európai terjeszkedésére fordítják.