Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megegyezés azt jelenti, hogy a vádlottak, Hajdú Péter és két társa az első tárgyalási nap előtt megegyeztek az ügyészséggel abban, hogy milyen büntetést tart a vádat képviselő ügyészség, illetve Hajdú Péterék elfogadhatónak. A Fővárosi Törvényszék a mai első és utolsó tárgyalási napon jóváhagyta az ügyészég vádlottakkal kötött egyezségét. Az ítélet ezek után már jogerős - írja a lap cikkében.

Hajdút, aki az elsőrendű vádlott volt, 1 év 6 hónap - 4 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat 1 év 6 hónap - 4 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre, a III. rendű vádlottat pedig 1 év - 3 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítélet szerint az I. rendű vádlott a kft.-je (Hajdú Frizbi Entertainment Kft.-je) nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A bűncselekménnyel okozott kárt az I. rendű vádlott a későbbiekben befizette a NAV-nak - írja a Magyar Hang.

Hajdú Pétert májusban nevezték ki a Life TV és az Ozone TV vezérigazgatójának, a csatornákat a Media Vivantis Zrt., a milliárdos Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix cége üzemelteti.

A vállalkozásnál 2016 tavaszán indítottak nyomozást az adóhatóság nyomozói. Hajdú a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tulajdonától, oly módon, hogy egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és annak az angliai bejegyzésű cége lett a tulajdonos. A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy a partnerével külföldi műsorgyártást tervez. A Bors című bulvárlap azonban felkereste kárpátaljai otthonában a nőt, aki elmondta, hogy nem ismeri Hajdút, soha nem volt közös cégük.