BUX
39138

Füst miatt leállították a 4-es metrót a Szent Gellért tér közelében

Leállították a 4-es metrót a Szent Gellért tér közelében péntek este, mert az utasok füstöt észleltek. Az embereket kikísérték az állomás felé - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

MTI, 2016. december 2. péntek, 21:28

Vélhetően a metró füstölt, de a kiérkező tűzoltók már csak enyhe füstöt észleltek. A metró a Szent Gellért tér és a Fővám tér között, előbbitől mintegy húsz méterre állt meg. Biztonsági okokból mindkét állomást és a szerelvényt is kiürítették.

Az utasokat, 122 embert részben tűzoltói segítséggel kikísérték a Gellért tér felé az úgynevezett mentőjárdán, amely két állomást köt össze és egy szinten van a szerelvény ajtajával - tudatta a szóvivő. Senki nem sérült meg - közölte Kisdi Máté. Vizsgálják az eset körülményeit.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: a 4-es metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár áramellátási hiba miatt. A Szent Gellért téren útszűkületre kell számítaniuk a Műegyetem rakpart felé tartóknak, a Nagytétény felé közlekedő 133E autóbusz pedig nem érinti a Szent Gellért tér és a Budafoki út/Karinthy Frigyes út megállót.