BUX
38927

Fúziók és felvásárlások a közép-európai régióban

Még több fúzió jellemzi a közép-európai régiót, és a FÁK országokat - áll a PriceWaterhouseCoopers legfrissebb jelentésében, amit ma délelőtt ismertettek egy sajtóbeszélgetésen.

Vajnai Lajos, 2006. április 6. csütörtök, 10:45

2005-ben Közép-Kelet Európában és a FÁK országokban 1848 tranzakcióra került sor, összesen 91,2 milliárd dollár értékben.
Az összes tranzakció 56 százalékát Oroszországban bonyolították le, a második helyen Románia áll - mondta Margaret Dezse, a PWC partnere, a pénzügyi tanácsadási üzletág vezetője.

A magyar piacon 231 tranzakció történt, melynek értéke 4,6 milliárd dollárra becsülhető. Az átlagos tranazkciós érték a magyar piacon 27 milliárd dollár volt, ami jóval alacsonyabb a régiós 71 milliárdos értéknél. Az iparágakat tekintve továbbra is a legnépszerűbb a termelő szektor, amely 21 százalékkal részesedett az üzletkötésekből, ezt követte a pénzügyi szolgáltatások 13 százalékkal, majd az energia- és közműipar 10 százalékkal. Magyarországon az IT szektor aránya ennél jóval magasabb, mintegy 13 százalék körüli volt.