Szerda délelőtt ünnepélyes keretek között letették a DVTK labdarúgó edzőközpont épületének alapkövét - írta közleményében a Diósgyőr FC Kft. Az edzőközpont 30 százalék önrész mellett 70 százalékban TAO-támogatásból épül, s az év végére készül el. A háromszintes építmény több mint háromezer négyzetméterén az öltözők és edzőtermek mellett helyet kapnak a sérülések utáni rehabilitációt és a prevenciót szolgáló sportegészségügyi helyiségek, valamint a labdarúgókat kiszolgáló konyha és étterem is.

A mintegy kétmilliárd forintos beruházás kivitelezője a Market Építő Zrt. - értesült a Napi.hu. A cég többségi tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnök egyik barátjaként ismert üzletember, Garancsi István (akinek vagyonát a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2015-ös kiadványa 19 milliárd forintra becsülte). A Fradi-stadiont is építő Market Építő a közelmúltban jelentős állami megbízást kapott: fővállalkozóként nettó 38,4 milliárd forintért építheti meg a 2017-es budapesti úszó világbajnokság központi helyszínének szánt új uszodakomplexumot.

A Diósgyőrben új stadion is épül 8 milliárd forintért, ami 2017 tavaszára készülhet el. Ennek kivitelezőjét még nem választották ki. A kormány a stadionrekonstrukcióra tavaly először 4,5 milliárd forintot szánt, majd idén februárban kiemelt beruházássá minősítette a projektet és a fejlesztési költségkeretet 7,5 milliárd forintra emelte, valamint további 500 millió forintot tervezett be a miskolci MVSC pálya átalakítására.

A DVTK többségi tulajdonosa az Arago-csoport.

Az edzőközpont látványterve
Kép: Forrás: DVTK