Garancsi István és Hernádi Zsolt is kiszállhat a bankjából

A Takarék Csoport által megvásárolni kívánt Duna Takarék Bankban ugyanis Garancsi Istvánnak és Hernádi Zsoltnak is csaknem 20-20 százalékos részesedése van - számolt be az Mfor.hu.
Domokos László, 2020. szeptember 27. vasárnap, 14:10
Fotó: Getty Images

A Privátbankár.hu szerdán írt arról, hogy a Takarék Csoport megvásárolna két kisebb hazai hitelintézetet, a Duna Takarék Bankot és a Polgári Bankot. Ezt az információt sem a vevőjelölt, sem az egyik állítólagos kiszemelt, a Duna Takarék Bank nem cáfolta.

Az Opten céginformációs adatbázisban a Duna Takarék Banknál annyi szerepel, hogy "a jegyzett tőke 5 százalékát meghaladó részvénnyel 4 tulajdonos rendelkezik". A bank honlapján a Befolyásoló részesedéssel rendelkező tulajdonosok menüpontban az szerepel, hogy 2019. augusztus 31-én:

  • Balogh Emese tulajdoni és szavazati hányada egyaránt 19,96 százalék (vele szoros kapcsolatban álló személy: Hernádi Zsolt),
  • Garancsi István tulajdoni és szavazati hányada egyaránt 19,96 százalék
  • Illés Zoltán Pál tulajdoni és szavazati hányada egyaránt 19,46 százalék (vele szoros kapcsolatban álló személyek: Illés Pálné, Illés Gábor Pál, ifj. Illés Zoltán)

volt.

Az Mfor.hu megkérdezte Illés Zoltán Pált, a bank elnök-ügyvezetőjét, hogy változott-e a tulajdonosok összetétele. A válasz szerint a honlap a befolyásoló részesedéssel rendelkező tulajdonosok vonatkozásában az aktuális állapotot mutatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK