BUX
40386

Gázártámogatás: csalókra figyelmeztet az Államkincstár

Többen próbáltak visszaélni a Magyar Államkincstár nevével - közölte a hivatal. A csalók között volt, aki a gázórát akarta ellenőrizni, más műanyag ablak beszerelését ajánlotta (előleg befizetéssel) a gázártámogatás feltételeként.

NAPI, 2010. augusztus 9. hétfő, 17:17

A Magyar Államkincstár több ügyfele is jelezte: az utóbbi hetekben, hónapokban többször előfordult, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) nevében telefonon, vagy közvetlenül a lakásukon kerestek fel állampolgárokat magukat ügyintézőnek kiadó személyek, akik különböző ürügyekkel kínáltak a valóságban nem létező kedvezményeket - áll a MÁK sajtóközleményében.

Például volt, aki a gázórát akarta ellenőrizni, más műanyag ablak beszerelését ajánlotta (előleg befizetéssel) a gázártámogatás feltételeként - közölte az Államkincstár.

A Magyar Államkincstár sem telefonon, sem személyesen nem ajánlja különböző szolgáltatások és támogatások igénybe vételét; az energiaár-támogatások ellenőrzése során az ezzel kapcsolatos esetleges hatósági eljárás során a Magyar Államkincstár minden ügyfelét postai úton, levélben értesítette; a Kincstár munkatársai csak kivételesen végeznek a lakossági ügyfeleknél helyszíni ellenőrzést, ilyenkor minden esetben felmutatják a regionális igazgatóság fejlécével és a Magyar Államkincstár regionális igazgatójának aláírásával ellátott megbízólevelüket - hívta föl ügyfelei figyelmét a Magyar Államkincstár.