Ha most romlik el a kazánja, nem lesz, aki megszerelje

Már minden kazánszerelőnek előjegyzései vannak az év végére, tehát ha most romlik el a kazánja valakinek, akkor reménytelen helyzetbe kerül. Nagy a hiány gázszerelőkből, de a lakosság sem elég felkészült.
Szabó Dániel, 2019. december 11. szerda, 07:56
Fotó: Getty Images

Olyan kevés a gázszerelő, hogy egy-egy javításra akár hetekig is várni kell - derül ki az ATV riportjából, mely szerint országos problémáról van szó, amit az sem orvosol, hogy rengeteg szakember nyugdíj mellett dolgozik.

A csatornának nyilatkozó szerelők azt mondták, hogy az életveszély elhárításán túl legkorábban egy hét múlva tudnak kiszállni, de van akinek már az év végéig megvan minden előjegyzése.

A helyzetet egyik oldalról az nehezíti, hogy alig van utánpótlás a gázszerelőknél, kevesen választják a pályát. A felhasználói részről pedig úgy lehetne elkerülni, hogy a télvíz idején ne romoljon el a kazán, ha a nyáron, vagy az ősszel végrehajtanák a készülékek ellenőrzését, de a legtöbben ezt elmulasztják. Viszont egyre több a kontár is a piacon, akik csak lehúzzák a gyanútlan ügyfeleket.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rrc122, 2019.12.11 08:58

Pedig micsoda perspektíva van a gázszerelésben! Ott a felcsuti példa ...

Csak érteni kell hozzá. (Meg jól kell helyezkedni.)
De - mint tudjuk - a szakértelem csak bolsevista trükk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html