Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Gáz Plusz nevű ajánlata elfogadásával elérhető megtakarítás mértékét az E.On az NKM 2017. október 30-án érvényes egyetemes szolgáltatási díjai alapján számolta ki, évi 2500 köbméteres fogyasztást feltételezve - olvasható a lapban.

A kedvezmény a mostani gázdíjra vonatkozik, amelyen belül az E.On az úgynevezett molekuladíjra - tehát a szállított földgáz tényleges díjának változatlanságára - két évig garanciát vállal. Jelenleg 5 százalékos diszkont érhető el a társaságnál.

Magyarázata szerint azért tudja olcsóbban adni a gázt, mert - mint versenypiaci kereskedő - nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolja a szénhidrogént. Ha változik az egyetemes szolgáltatás díja, akkor módosulhat az E.On-nál elérhető árkedvezmény mértéke is. A szolgáltatás bizonyos elemei­nek változtatási jogát fenntartja a társaság, mert ezek saját hatáskörén kívül módosulhatnak. Ezek az elemek: a gázdíjban lévő rendszerhasználati díjak, a szállított gázmennyiségre vonatkozó forgalmidíj-elemek és az alapdíj.

A Gáz Plusz nevű ajánlatunk az átlagosan legalább 25 ezer forintos gázszámlájú (azaz az említett, évi 2500 köbméteres fogyasztású) ügyfeleknek nyújt kedvezményes gázszolgáltatást, és egy Otthonangyal Partner nevű csoportos baleset-biztosítást - válaszolta az E.On a Világgazdaság kérdésére. Az ajánlat két évre szól, a biztosítás pedig választhatóan egyéni vagy családi, és a szerződés hatálybalépésétől számított első három hónapig ingyenes.