Gázzal fűt? Akkor erről tudnia kell!

Úgy tűnik, már nem csupán a magánvállalkozásban dolgozó kéményseprőket söpri ki a piacról a szakma állami átszervezése, hanem az állami kéményseprőcéget is. Csődbe ment egy majdnem hatvanéves vállalat.
Komócsin Sándor, 2017. június 15. csütörtök, 08:45
Fotó: Napi.hu

A jogszabályok szinte folyamatos változtatásával, illetve az ágazat számára hátrányos törvényalkotással a kormány annyira nehéz helyzetbe hozta a kéményseprési iparágat, hogy csődbe ment az egyik állami kéményseprő-vállalat, a Békés Megyei Tüzeléstechnikai Kft. - írja Magyar Nemzet

Az állami kéményseprő-vállalat eladósodása és tönkremenetele jól példázza, milyen állapotokat teremtett a kabinet az ágazatban - mondta a napilapnak a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke, Vámos Csaba. Eddig csak a magánvállalkozások adták fel az ügyfelek "államosítása" miatt a tevékenységüket.

Úgy tűnik azonban, hogy a "rezsiharc", illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) terjeszkedése a kémény-ellenőrzési ágazatban már az állami kéménytisztító-vállalatokat is eléri. Az 1949 óta működő társaság megszűnésével több mint ötven dolgozó veszíti el munkáját.

HOZZÁSZÓLÁSOK