Gellért: elúszott a profit

A tervezett 65 milliós nyereség helyett várhatóan 226 millió forintos veszteséggel zárta a múlt évet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. - írja a a Világgazdaság. A romló teljesítmény oka a csökkenő bevétel, valamint az árvíz és a Gellért téri csőtörés miatt megnőtt kiadás.
NAPI Online, 2003. január 10. péntek, 09:44
Fotó:

A két utóbbi eseményt követően három forgalmas fürdőt, illetve strandot kellett bezárni. Az idén inflációkövető áremelést tervez a társaság.

A dunai árvíz két forgalmas strandot, a Palatinust és a Dagályt érintette, ezeken a védekezésre mintegy 200 millió forintot kellett fordítani. Másrészt mindkét strandot a nyári szezon befejeződése előtt kellett bezárni, ami csaknem 60 milliós bevételcsökkenést eredményezett.

A Gellért téri csőtörés következtében három hétre be kellett zárni a szálloda fürdőjét. Ekkor mintegy 80 millió forintos kár adódott, s további mintegy 80 millió forint bevételkiesés keletkezett. A kárt a Fővárosi Vízművek biztosítója, a Hungária Biztosító Rt. már megtérítette, de a kieső bevétel pótlásáról még tárgyalnak a vízművekkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK