Gigacéget alapított az MKB

Euro-Immat Kft. néven új társaságot gründolt az MKB Bank Zrt. – tudta meg a Gazdaság.hu. A jelentős, 18,6 milliárdos tőkével létrejött cég fő tevékenysége immateriális javak kölcsönzése.
NAPI, 2011. december 20. kedd, 13:33
Fotó: Napi.hu

Gigaleányt alapított az MKB Bank Zrt. Az új társaság törzstőkéje 18,6 milliárd forint, ami nem sokkal kevesebb, mint az MKB 20,7 milliárdos jegyzett tőkéje. A kft fő tevékenysége immateriális javak kölcsönzése, egyéb tevékenységei között pedig szoftverkiadás, számítógépes programozás, egyéb információ-technológiai szolgáltatás szerepel.

Az új társaság élén négy ügyvezető áll, Frank András, Ulmann István, Bársonyné Kun Ilona és Urbánné Fogarasi Gyöngyi, valamennyien az MKB Üzemeltetési Kft. vezető tisztségviselői. Egyetlen tulajdonosa az MKB Bank Zrt.

A bank illetékesei érdeklődésünkre mindössze annyit árultak el: az MKB Bank költségkímélőbb módon kívánja üzemeltetni informatikai rendszereit; az újonnan alapított társaság nem a bankfiókokon keresztül folytatja tevékenységét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2011.12.20 17:27

Tulajdonos: Bayerische Landesbank. Már régen mondom, ha nem megy ez a pézkölcsönzés dolog tessék krumplit árulni. Az egyszerűbb is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html