Gigahitelt kapott a Mészáros-közeli üzlet? - cáfol a cég

A hétfőn Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cégének közvetett érdekeltségébe került 3,6 hektáros balatonakali Strand-Holiday kempingen 23 milliárd forintnyi jelzáloghitel van, amelyet a vállalkozót többször kisegítő B3 Takarék válthat ki - írja a Magyar Nemzet.
Szabó Dániel, 2017. július 19. szerda, 07:25
Fotó: Pixabay

A többször megpályáztatott, végül a 817 milliós irányár helyett csak 300 millió forintért a Mészároshoz köthető Zion Europe Kft. ajánlatát fogadta el a felszámoló a CMB Holding Kft., úgy, hogy januárban egy másik cég 370 milliós ajánlatát még kevesellték. Az ingatlan valódi értékét 1,2 milliárd forintra becsülték szakértők, ezért is meglepő, hogy a balatonakali Strand-Holiday Kemping tulajdoni lapján az új tulajdonosi bejegyzés után egy héttel a B3 Takarék nyújtott be jelzálogbejegyzés iránti kérelmet.

A lap szerint a hitelt még 2008-ban terhelték az ingatlanra, amikor a svájci bejegyzésű SCD Holding volt a kemping tulajdonosa, amely Jászai Gellért érdekeltségébe tartozott, aki most a Mészáros résztulajdonában álló Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója. A balatonakali kemping tulajdoni lapján feltüntetett 76 millió eurós hitelt 2008-ban még a Raiffesen és a CIB Bank kettőse adta. Őket 2016 végén kiváltotta az MKB Bank, az viszont nem egyértelmű, hogy a zálogjogot átvállalja a B3 Takarék, vagy újat biztosít.

Cáfol a cég
Az írás megjelenését követően a Konzum Nyrt. közleményt adott ki, melyben azt állítja, hogy valótlanok a Magyar Nemzet állításai. A tőzsdén is jegyzett cég közvetett tulajdonában álló ZION Europe Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. tulajdonszerzését megelőzően már bejegyzett zálogjog a törvény erejénél fogva megszűnik, a zálogjog az ingatlan tulajdoni lapjáról törlésre kerül. A Konzum azt ígéri, hogy az érintett média szerepét, magatartását, az eset összes körülményét és a részvények piaci árára történő esetleges hatását mérlegelve megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A takarékszövetkezeti integráció állatorvosi lovának tekinthető, 10 szövetkezet egyesületéből létrejött B3 Takarék nem először tűnik fel Mészáros Lőrinc környékén: a vállalkozó a hitelintézettől vett fel 890 millió forintot a Nap TV székház megvásárlására, korábban pedig felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla 1,24 milliárd forint hitelt vett fel etyeki és mányi telkekre - emlékeztet a lap, amely szerint a takarék nemrég nyitott üzletet a Mészáros tulajdonában lévő Talentis Group herceghalmi irodaházában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.07.19 10:40

@Rodent:
Igazad van, már megint "egyenesen" járt az agyam, elfelejtettem azt, hogy ki fia borja ez a tehén.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rodent, 2017.07.19 08:21

@RealMan: Az a legszebb az egeszben, hogy ez csak papiron hitel, de ugye torlesztenie nem kell. Majd a bank/takarekszovetkezet ( akitol epp hitelt kapott ) szepen leirja vesztesegkent, amit vegul vagy a betetesek fizetnek ki, vagy az allam. Szoval ne aggodj, nekik ez egy fillerbe sem kerult, viszont innentol hivatalosan az o tulajdona, mint vajnacskanak a TV2 amit szinten hitelbol vett... meg persze a tobbszaz egyeb hasonlo fideszes ugy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rodent, 2017.07.19 08:18

Magyarazza mar el valamelyik okos fideszes, hogy mikeppen lehet egy 4 millio euros ingatlanra 78 millio euros jelzalogot bejegyezni?!

Ha ez megvan, akkor az erdekelne meg, hogy az onkormanyzat miert ad el egy 1,2 MRD erteku ingatlan 0,3 MRD -ert, es hogy ez miert nem hutlen kezeles. Sukoro ugy remlik valakinek?

Ha ezen is tul vagyunk, akkor az is erdekelne, hogy miert utasitanak el egy 370 millios veteli ajanlatot, es utana miert fogadnak el kapasbol egy 300 millios veteli ajanlatot?

Jajj... jooo.. tudom... tul sok a kerdes... nektek eleg az, hogy nemzeti, meg Soros, meg legalabb nem a zemeszpe lop :DD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2017.07.19 07:52

Úgy tele van a gázszerelő hitellel, mint a déli busz. Okos ember őkegyelme, mert hamarosan ha így folytatja a vagyona egyenlő lesz a nullával. .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html