BUX
38925

Giró-Szász megmutatta Tarsoly Orbánnak küldött levelét

Megmutatta az ATV Szabad szemmel című műsorának pénteki felvételén Tarsoly Csaba Quaestor vezér Orbán Viktornak írt levelét Giró-Szász András - olvasható az atv.hu-n

Napi.hu, 2015. március 27. péntek, 23:08

Az államtitkár odaadta Mészáros Antóniának az állítólag Tarsoly Csaba által Orbán Viktornak írt levelet, melyből a műsorvezető néhány mondatot fel is olvasott, ám a teljes tartalom ismertetéséhez Giró-Szász nem járult hozzá. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ezt azzal indokolta, hogy szerinte ez egy magánember írása a miniszterelnöknek. Mészáros Antónia néhány mondatban azonban összefoglalta a levél tartalmát, eszerint egy pénzügyi cselekvési tervet vázolt fel Quaestor-vezér a csőd elkerülésére - írja az atv.hu.

A hivatalos nyelvezetű levélen március 9-i dátum szerepel. Giró-Szász András szerint ezt a levelet kapta Tarsoly Csabától a miniszterelnök. Az államtitkár ugyanakkor azt állította: Szijjártó Péter nem kapott levelet Tarsolytól.

Ha valóban március 9-én keletkezett a levél és azt valóban Tarsoly Csaba írta, akkor

Tarsoly 13 nappal az után írt Orbánnak, hogy a kormányfő állítólag "elrendelte" a minisztériumi pénzek kivonását a brókercégekbőlés 4 nappal az után, hogy a miniszterelnöki rendelkezést követő kilencedik napon a külügy eldöntötte, hogy eleget tesz Orbán óhajánakés konkrétan aznap, amikor a külügyi tárca cége, Magyar Nemzeti Kereskedőház jelezte, hogy kiveszi a Quaestorból 3,8 milliárd forintnyi államkötvényét. Végül az állami cég nem állampapírt, hanem készpénzt kapott vissza.

A beszélgetés vasárnap este látható az ATV Szabad szemmel című műsorában.