A hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos tender eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés indoka az, hogy a második ütem szorosan kapcsolódik az elsőhöz és az ajánlatkérő az első - nyílt - közbeszerzés alkalmával közölte, hogy a második ütemre tárgyalásos tendert alkalmaz.

A második ütem egy 10x25 méteres bemelegítő medencét és két csapatöltözőt foglal magában. A nyertessel október 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Az első ütem építését 2017 júniusában nyerte el a Grabarics Kft. A becsült ellenérték nettó 3 milliárd 334 millió volt, míg a végleges ár nettó 4 milliárd 35 millió forint lett. Az első ütemben két 25x50 méteres verseny- és egy 6x10 méteres tanmedence épül. További három társaság is tett ajánlatot, ezek a következők voltak: a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., a West Hungária Bau Kft. és a ZÁÉV Építőipari Zrt.

A kormány tavaly novemberben 1 milliárd 719 millió forinttal megemelte a gödöllői uszoda építésének költségvetési támogatását, így az 6 milliárd 684 millió forintba kerülhet.