A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A gyakorlati képzés a gödöllői repülőtéren történik.

A képzés keretösszege 36 hónapra szól. A hallgatók száma évfolyamonként 30 fő és a gyakorlati képzés 4 féléves lesz. A gyakorlati repülés ez alatt az idő alatt 235,5 óra, de ebből 68 óra a szimulátoros kiképzés. A repült órák tartalmazzák a vizsgarepüléseket is. A gyakorlati képzés első szakaszában PPL (magánpilóta) szakszolgálati engedélyt szereznek a hallgatók, majd a gyakorlati képzés végén CPL (kereskedelmi pilóta) engedélyt kapnak.

A gyakorlati programban a nyertes cég biztosítja a képzéshez szükséges repülőgépeket, üzemanyaggal, oktatói felügyelettel, és a leszállási/reptérhasználati költségek viselésével együtt. A gyakorlati képzési program magába foglalja az összes, a szakszolgálati engedélyhez szükséges elméleti, és gyakorlati vizsga lebonyolítását, annak összes költségével együtt.

A képzéshez legalább 5, de legfeljebb 8 korszerű, legfeljebb 20 éves alsószárnyas kiképző repülőgép szükséges, amelyekkel az ugyancsak alsószárnyas utasszállító repülőgépek kezelésére felkészíthetőek a képzésben résztvevők.

A nyertessel május 7-én kötött szerződést az ajánlatkérő.