A portál által megkeresett bankok arról számoltak be, hogy a Mastercard rendszereiben van fennakadás, így nem számít, melyik pénzintézet ügyfele vagyunk, gondunk támadhat a fizetéssel. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Visa kártyával rendelkezők gond nélkül tudnak fizetni és készpénzt felvenni jelenleg is.

A privátbankár tapasztalatai vegyesek: volt, akinek sikerült fizetnie, készpénzt felvennie Mastercard bankkártyával, volt, akinek nem. A Napi.hu munkatársa nem sokkal 14 óra előtt gond nélkül tudott fizetni ilyen típusú kártyával az egyik élelmiszerboltban.

Az OTP nemrég egy tájékoztatást is közzétett honlapján, ez így szól: "A banktól független technikai okokból Mastercard és Maestro kártyabirtokosaink bankkártyájukat csak korlátozottan tudják használni vásárlásra és készpénzfelvételre, Visa kártyáink elfogadása továbbra is zökkenőmentesen üzemel. A hiba kijavításán szakértő kollégáink nagy erőkkel dolgoznak. Jelenleg a call center panaszrögzítési funkciója nem elérhető. Az okozott kellemetlenségért elnézését kérjük."

Frissítés

Az OTP Bank 16:30 körül a következő tájékoztatást adta "a mai nap folyamán a banktól független technikai hiba megoldódott, a kártyás tranzakciók zavartalanul megvalósulnak".