Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elképzelhető, hogy bizonyos tevékenységeket kiszerveznek majd - vélte Sáling, aki szerint megszüntethetik például a pékségeket, hátha külsős cégek olcsóbban végezhetik majd ezt a munkát.

Sáling szerint a legfontosabb, hogy ha emelkedik a szakmunkás-bérminimum - a bolti dolgozók 80 százaléka dolgozik ennyiért -, akkor ehhez arányosítani kell a többiek fizetését - írja az MTI.

A napokban vitáztak a Metróval, ahol igen feszült a helyzet, leginkább a létszámhiány miatt - emlékeztetett a szakszervezeti vezető. Gond az is, hogy a középvezetők bérét nem sikerült megfelelően arányosítani a minimálbér és a szakmunkás-bérminimum idei kötelező emelése óta. Két héten belül konkrétabb tájékoztatást kapnak, de jelenleg úgy néz ki, akár tiltakozásig is eljuthat az ügy - mondta Sáling József, aki szerint a legtöbb cégnél hasonló a gond, összetorlódtak a bérek és óriási a létszámhiány.

A Tescónál lezárták a sztrájkot, megszűntek a sztrájkbizottságok, de egy komoly bértárgyalás még hátravan idén. Szinte minden multinál és diszkontnál bejelentkeztek bértárgyalásra, ennek nyomán az Auchan már előre hozta a kötelező béremelést - olvasható a lapban.