A portálnak a Twitteren elcsípett pletykát a Budapest Airport Zrt.-nél is megerősítették: a kanadai tulajdonú légitársaság heti egy tengerentúli járata, amely Budapestet is érinti, nem indult el.

A tervek szerint szombaton bepótolják a most kimaradt utat, jövő csütörtökön pedig már ismét menetrend szerint indul Torontóba és vissza a repülőgép.

A SkyGreece Airlines budapesti képviseletét ellátó B2Sky Hungary Kft. szerint a problémát az okozta, hogy a görög állam korlátozta a határon átnyúló banki átutalásokat. Márpedig a légitársaság Görögországban bejegyzett cégének ki kellett volna fizetnie azt a kerozint, amellyel külföldön töltik fel a repülőt. Ezt azonban a görög hatóságok nem engedélyezték. A vs.hu úgy tudja, hogy a kanadai tulajdonosok közvetlenül a görög pénzügyminisztériummal tárgyalnak a megoldásról.

A görög Aegean Airlines járatai közül is töröltek már néhányat, a korlátozás a hosszabb útvonalakat érinti, mert a rövidebb távokat végig tudják repülni az otthoni tankolással. A cégek most azt próbálják elérni a görög kormánynál, hogy a pénzügyi tranzakciók korlátozásával ne bénítsák meg az egyik legfőbb bevételi forrást jelentő beutazó turizmust. Ha sikerül megállapodni, akkor ismét elindulnak a budapesti járatok is.