Görög válság: törölték a budapesti légi járatot

A fizetési nehézségek miatt a SkyGreece Airlines járata ma már nem indult el sem Thesszalonikiből, sem Torontóból - írta a vs.hu.
Napi.hu, 2015. július 2. csütörtök, 19:24
Fotó: Napi.hu

A portálnak a Twitteren elcsípett pletykát a Budapest Airport Zrt.-nél is megerősítették: a kanadai tulajdonú légitársaság heti egy tengerentúli járata, amely Budapestet is érinti, nem indult el.

A tervek szerint szombaton bepótolják a most kimaradt utat, jövő csütörtökön pedig már ismét menetrend szerint indul Torontóba és vissza a repülőgép.

A SkyGreece Airlines budapesti képviseletét ellátó B2Sky Hungary Kft. szerint a problémát az okozta, hogy a görög állam korlátozta a határon átnyúló banki átutalásokat. Márpedig a légitársaság Görögországban bejegyzett cégének ki kellett volna fizetnie azt a kerozint, amellyel külföldön töltik fel a repülőt. Ezt azonban a görög hatóságok nem engedélyezték. A vs.hu úgy tudja, hogy a kanadai tulajdonosok közvetlenül a görög pénzügyminisztériummal tárgyalnak a megoldásról.

A görög Aegean Airlines járatai közül is töröltek már néhányat, a korlátozás a hosszabb útvonalakat érinti, mert a rövidebb távokat végig tudják repülni az otthoni tankolással. A cégek most azt próbálják elérni a görög kormánynál, hogy a pénzügyi tranzakciók korlátozásával ne bénítsák meg az egyik legfőbb bevételi forrást jelentő beutazó turizmust. Ha sikerül megállapodni, akkor ismét elindulnak a budapesti járatok is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2015.07.02 21:53

Lehet készülni minden szinten, mert pénz nélkül nem megy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.07.02 21:21

....majd ad az unió pénzt ,csak nem kell fizetni !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html