Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mediaworks Hungary Zrt., mint a korábbi Axel Springer Magyarország Kft. új tulajdonosa, is megismerte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) legutóbbi döntését, amely négy regionális lapkiadó vállalatot érint - adta hírül a társaság.

A felvásárlást megelőző átvilágítási folyamat során az akkori tulajdonos tájékoztatta a vevőt a GHV folyamatban lévő eljárásáról és annak lehetséges következményeiről. Ugyanakkor, az ilyen tranzakciók során szokásos módon a szerződő felek között kölcsönösen elfogadott és biztosított, hogy a tranzakció zárása (2014. szeptember 30.) előtt történt események és azok következményei az előző tulajdonosok és a korábbi menedzsment felelősségi körébe tartoznak - közölte a Mediaworks Hungary Zrt.

A GVH szerint az Axel Springer-Magyarország Kft. (Axel Springer, új nevén: Mediaworks Kft.), a Russmedia Kft. (Russmedia, korábbi nevén: Inform Média), a Lapcom Kiadó Kft. (Lapcom) és a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. (Pannon Lapok) versenykorlátozó megállapodás kötött azzal a céllal, hogy az érintett vállalkozások tartózkodnak az egymás földrajzi területeire történő célzott belépéstől. A jogsértés elkövetéséért összesen mintegy 2,2 milliárd forint bírságot szabott ki a GVH.