Megkezdődtek a végső szerelési munkálatok a NI Hungary Kft. debreceni gyárának új, D épületében, az 5,5 milliárd forintos fejlesztést 2,5 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány - közölte az MTI híre szerint Ábrahám László, a gyár igazgatója sajtótájékoztatón.

Az elmúlt 18 évben a - mérés- és irányításautomatizálás terén piacvezető - amerikai cég folyamatos befektetésekkel bővítette kapacitásait. Hosszú távú tervei igazolásaként 2016-ban jelentette be azt az 5,5 milliárd forint értékű beruházást, amelynek eredményeként 210 magas hozzáadott értékű munkahelyet hoz létre új globális szolgáltatóközpontjában. A projekt megvalósítása a határidő szerint halad, az új irodaépület várhatóan ez év végéig elkészül.

Az új épületbe 250-en költözhetnek be, mindannyian magas hozzáadott értékű pozícióban, mérnöki és informatikai kutatás-fejlesztési és más emberi erőforrás, értékesítési és szolgáltatási területeken dolgoznak, a legtöbbjük felsőfokú végzettséggel, angol és más idegen nyelv ismeretével - sorolta az igazgató.

A texasi székhelyű National Instruments vállalatcsoport közös értékteremtésének egyik kiemelt területe a fenntarthatóság, amit az NI nemcsak a fenntartható megoldásokat lehetővé tevő elektronikai termékei, de saját ökológiai lábnyomának csökkentése révén is igyekszik elősegíteni. A debreceni gyártó- és szolgáltató központ további bővítésekor ezért kiemelt cél volt az új, 6000 négyzetméteres épület környezeti terhelésének minimalizálása.

A NI Hungary Kft. értékesítésének nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint tavaly 3,8 milliárd forint volt a 2017-es 4,2 milliárd forint után. Az adózás előtti eredmény 60,6 millióról 69,5 millióra emelkedett egy év alatt.

Információtechnológiával forradalmasítják a betonipart Alsózsolcán

Új termékcsoport gyártására készül az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai térkő gyára, a több mint 3 milliárd forint értékű beruházással további üzemcsarnokot létesítettek, amelyet csütörtökön adtak át, az üzemben a betonipartól távol álló technológiák integrálásán dolgoznak - írta az MTI.

A társaság közlése szerint elektronikus szerelvényekkel, információtechnológiai alkatrészekkel látják el a betonelemeket, ezekkel a termékekkel új európai piacokra törhetnek be.

Az európai uniós támogatással elkészült üzem 25 új munkahelyet teremt, most már 160-nan dolgoznak az alsózsolcai gyárban. A cég árbevétele a beruházásnak köszönhetően évente 2 milliárd forinttal nő. Az újításon 2015-től dolgozik az SW Umwelttechnik Magyarország a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása elnevezésű felhívás szellemében", a csaknem teljes mértékben automatizált technológiának helyt adó gyártócsarnokban három műszakban folyik majd a munka.

Az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. az osztrák SW Umwelttechnik Stoiser @ Wolschner AG leányvállalata. Az ausztriai cég családi vállalkozásként alakult 1910-ben, jelenleg Magyarországon, Ausztriában és Romániában van gyára, amelyekben beton, vasbeton- és feszített betonelemeket készítenek, Magyarországon Alsózsolcán, Bodrogkisfaludon és Majosházán működnek üzemei.

A vállalat öt építőipari üzletágban - a szerkezetépítés, a magasépítés, a közlekedésépítés, a vízelvezetés és az elektromos hálózatépítés területén - szolgája ki vevőit innovatív betontermékekkel - írta az MTI.