BUX
39138

Gyárbezárásról döntöttek Salgótarjánban

Felszámolják a salgótarjáni SVG-2000 Vegyipari Gépgyár Kft.-t a cég adósságai miatt, a gyár 61 dolgozójának munkaviszonya megszűnik - tájékoztatta Balázs Miklós felszámoló az MTI-t kedden.

MTI, 2013. január 8. kedd, 14:40

Balázs Miklós elmondta: a felszámolás első szakasza tart, jelenleg a hitelezői bejelentéseket igazolják vissza, januárban hívják majd össze a hitelezői gyűlést. A felszámoló tájékoztatása szerint az SVG zömmel banki adósságokat halmozott fel, de ennek összegét még nem tudta pontosítani. (Képünk illusztráció)

A nagynyomású tartályokat, csőszerelvényeket, szivattyúkat, szivattyúházakat gyártó SVG-2000 Vegyipari Gépgyár Kft. 61 dolgozója munkaviszonyának megszüntetése folyamatban van, a felszámoló bejelentette a csoportos létszámleépítést a munkaügyi központnak. Elmondta, november közepén kezdődött a felszámolás, akkor másfél-kéthavi elmaradások voltak a bérek kifizetésében. A bérgarancia-alapból a tartozások nagy részét kifizették - tette hozzá.

Balázs Miklós közölte: mivel a gyárnak voltak megrendelései, előzetes tárgyalásokat folytat egy szakmai befektetővel, aki átmenetileg bérbe venné a gépgyárat.