Gyenge forint - elindult az áremelés az autópiacon

Drágulás várható az újautó-piacon annak következményeképpen, hogy az euró az elmúlt pár hétben több mint két százalékkal gyengült. Egy nagy importőrnél már csütörtöktől él az új árlista.
Szász Péter, 2018. május 23. szerda, 14:15
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Egyes Volkswagen-modellek ára 1-2,5 százalékkal emelkedik - derül ki abból a levélből, amelyet a Napi.hu egy olvasója kapott márkakereskedésétől.

A levélből kiderül, hogy az importőr a "forint jelentős és tartós gyengülése" miatt kényszerül emelésre, amely alól azonban kivételt képez a Golf család, az új Touareg, a Beetle és a Jetta.

A kiadott ajánlatok szerdáig történő megrendelés esetén érvényesek.

A cég csütörtökön (ennek a válasz ismeretében nagy lehet a jelentősége) azt írta kérdésünkre, hogy

az árak emeléséről nincs döntés, a márkák a most érvényes árlisták alapján fogadják a megrendeléseket.

A forint árfolyama szerdán 318,8 forint volt, amely az egy hónappal ezelőtti 311,2 forinthoz képest 2,4 százalékos gyengülés.

Lapunk több importőrt is megkeresett, közülük cikkünk megjelenéséig a BMW, a Mercedes, a Smart és a Hyundai importőre jelezte, hogy nem emelik áraikat.

A Kia importőre azt jelezte: remélik, hogy ez egy rövid, átmeneti időszak lesz és nem kell árat emelniük.

A Renault és a Dacia importőre szerint jelenlegi forintgyengülés egyelőre túlságosan rövid ideje tartó folyamat ahhoz, hogy ennek hatásait beépítsék az ár- vagy a kedvezményszintekbe. Ha szükséges, akkor lépni fognak, ez a modellek egy részénél áremelést, másoknál az akciók újragondolása lesz.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

petrovszkip, 2018.05.23 16:00

de sajnálom őket, havi 100ezer forint megtakarításból 75 hónap alatt futja az 50%-ra. 6 év és be lehet fáradni megrendelni DAS Auto. Aztán havi egy százasért használni 3 évig, 36 hónap, majd 50%-os áron beszámítani, íg 10 év alatt egy hülyének hagyják, hogy 6 évig használjon 20 milláért ein Auto. Mivel csak így lehet, már rendben is van, jól is van ez így. Gyártjuk, csak nem nyúlhatunk hozzá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html