Gyógyszeripari beruházás Budapesten

Budapesten 55 ezer négyzetméteres gyártóegységgel bővült a gyógyszeripari hatóanyagokat, köztitermékeket, valamintegyéb vegyipari alapanyagokat fejlesztő és előállító Ubichem Group. A csoport új tagja, az Ubichem Pharma Manufacturing Kft. (UPM) 1,5 millió eurót kapott az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és egy magánbefektető, Szőke Márton befektetési társaságától a budapesti gyáregységgel kapcsolatos beruházásokra.
NAPI, 2012. július 17. kedd, 12:01
Fotó: Napi.hu

Míg az Ubichem eddig gyógyszer hatóanyagjelöltek és köztitermékek fejlesztését és kis mennyiségben történő előállítását végezte, a cégcsoport új vállalata az UPM most fel kívánja futtatni a nagyobb mennyiségű alapanyagok gyártását a gyógyszeripar, a vegyipar és a szerves félvezetők gyártói számára. A befektetést az Európai Unió Jeremie Alapja és a Svájci-Magyar Együttműködési Program tette lehetővé - áll a beruházásról kiadott közleményben.

Az Euroventures IV befektetése révén az Ubichem csoport képessé vált köztitermékek akár több tíz tonnás mennyiségben történő versenyképes előállítására is. A legmagasabban képzett, tapasztalt magyar kémikusok segítségével vezető szerepet kívánunk játszani a gyógyszeripari és finomkémiai alapanyagok kutatásában és előállításában - mondta Répási József, az új leányvállalat ügyvezető igazgatója. Az Ubichem mögött 16 év K+F tapasztalat és több mint 30 év kereskedelmi múlt áll. A cégcsoport gyógyszerhatóanyag-fejlesztéssel foglalkozó tagja, az Ubichem Kutató Kft. egy éve jutott friss tőkéhez. Tánczos Péter, az Euroventures igazgatója hozzátette: az UPM felügyelő bizottságának élére komoly szaktekintélyt sikerült megnyerni, György Miklós, a Chinoin (később a Sanofi magyar leányvállalata) korábbi vezérigazgatója személyében.

HOZZÁSZÓLÁSOK