Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hiába üti az asztalt a felháborodott szakszervezet, a cégvezetés a füle botját sem mozdítja a visszatérő panaszra: embertelen állapotok uralkodnak a BKV végállomásain kialakított több tucat szolgálati pihenőben, egyebek között a 4-6-os villamost és a 3-as metrót pótló buszok végállomásain is. Eldugult, túlcsordult WC-kagylók, gusztustalan kézmosók, mocskos étkezősarkok, undorító szag, végtelenül lehangoló viszonyok - kezdi felháborodott levelét az érdekvédelem, amely azért hívta életre a Fotózz! mozgalmat, hogy a tűrhetetlen helyzetre irányítsa a figyelmet.

Ez egy igazi alulról induló szerveződés: az elviselhetetlen helyzetbe kényszerített járművezetők indították a Facebookon, hogy bizonyíthassák állításaikat. Az EKSZ - méltányosan - azt is kiemeli, hogy szerencsére még nem minden végállomási pihenőn tapasztalni ilyen minősíthetetlen állapotokat, de egyre több helyről érkezik jelzés - és fénykép is - a vállalhatatlan körülményekről.

A panaszok több problémával kapcsolatban érkeznek: a 4-6-os villamospótló végállomásán, például az Oktogonnál a pótlás idejére telepített mobil WC-t kívülről nem lehet bezárni, ezért a járókelők is használják, gyakran nem kulturált módon. A 3-as metrót pótló járatok ideiglenesen kialakított végállomására telepített konténeres, összesen 10 négyzetméter alapterületű tartózkodóban egy helyiségben volt a vécé, valamint az előterében az étkező is, sőt, a pihenő rész is. Itt tíz hónap "könyörgés" után elérték, hogy legyen egy külön étkezőkonténer.

Az áldatlan állapotok miatt a felelősök elsősorban a sofőröket hibáztatják azt hangoztatva, hogy használják rendeltetésszerűen és kulturáltan az említett helyiségeket, s akkor majd rend lesz. Használnák, ha lehetne, s nem lenne használhatatlan például egy jó ideje eldugult WC vagy mosdó - idézik a közleményben Naszályi Gábor EKSZ-elnököt. Naszályi szerint azt mégsem lehet elvárni a sofőröktől, hogy két forduló közötti pihenés és evés helyett szereljenek, és azon munkálkodjanak, hogy megszüntessék a műszaki okok miatt kialakult undorító körülményeket. "A karbantartásra van megfelelő apparátus, amelyet a cégvezetésnek kellene hatékony eszközökkel kényszeríteni a körülmények rendezésére" - jelentette ki az érdekvédelmi vezető.

Az ügyben kérdéseinkkel megkerestük a BKV-t is, amennyiben megkapjuk, közöljük a társaság álláspontját is.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.