Az új gyártócsarnokban megvalósuló új felületkezelési technológia alkalmazásával a vállalat világszinten egyedülálló lesz - véli Szijjártó Péter.

2023-ra legalább 190 fővel növelik a foglalkoztatottak számát a tavalyi 162-ről - mondta el Bene Zsolt, az Erbslöh Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Az 1998-ban alapított Erbslöh Hungária autóipari cég alumínium profilok megmunkálásával, hőkezelésével, műanyag alkatrészek fröccsöntésével és dugattyúszereléssel foglalkozik. A vállalat Győrben egy új, közel 1500 négyzetméter alapterületű csarnokot épít, amely egy új felületkezelési eljárást alkalmazó, úgynevezett eloxáló központként fog működni.

Tavaly 5,9 milliárd forintos árbevételt realizált a győri társaság - ez kétszázmillió forinttal több a 2016. évi, nyilvános céginformációk szerinti árbevételnél -, az idén a szerződött megbízások alapján a tavalyihoz hasonló bevételt várnak.

A kelet-európai termelési központért Németországgal és Lengyelországgal versenyeztek. A beruházással a jelenleg leszerződött új megrendeléseknek köszönhetően az árbevétel 2021-re mintegy 13-15 milliárd forintra, 2023-ban 18-20 milliárd forintra emelkedik - mondta a cégvezető.

A vállalat vevői között megtalálható a Jaguar Land Rover, az Audi, a Volvo és a BMW csoportok, a beruházás megvalósulása után, a jelenlegi várakozások szerint az egyik legnagyobb vevő a Daimler csoport lesz.

A cégcsoport világszerte mintegy tízezer embert foglalkoztat, konszolidált árbevétele tavaly meghaladta a 700 millió eurót - írta az MTI.